De ce să alegi profesia militară

De ce să alegi ARMATA când în faţa ta se deschid atâtea drumuri, atâtea posibilităţi?

Străbunicii, bunicii şi taţii nostri au fost chemaţi la oaste… Aşa erau vremurile şi rânduiala. Unii nu au avut de ales, iar alţii au ales din pasiune, din dragoste de ţară sau, pur şi simplu, din convingerea că acesta este drumul lor în viaţă, destinul lor.

Unii au făcut din armată o carieră, o pasiune, un stil de viaţă. Alţii si-au făcut doar datoria de cetăţeni, de buni români, însă de experienţa trăită în armată şi-au amintit cu nostalgie toată viaţa.

Probabil că bunicii nostri ştiau că “armata te face bărbat” sau că “trebuie să-ţi faci datoria faţă de ţară”. Toate astea le-ai auzit sau le-ai citit şi tu, de multe ori.

Dar azi, când în faţa ta se deschid atâtea drumuri, atâtea posibilităţi, când poţi alege, de ce ai îmbrăţişa cariera militară? Ei bine, din aceleaşi motive şi din multe altele în plus...

În primul rând, armata iţi oferă ceea ce îşi doreşte orice tânăr aflat în momentul crucial al alegerii drumului în viaţă: educaţie gratuită, o bună pregătire profesională, un loc de muncă, posibilitatea de afirmare şi de dezvoltare a carierei după reguli bine stabilite, un venit sigur, peste medie, la care se adaugă măsuri de protecţie socială.

 În al doilea rând, a intra în armata română nu înseamnă doar a-ţi defini personalitatea, a te maturiza, a te menţine sănătos şi activ, dar şi a lucra într-un mediu dinamic, organizat şi competitiv, posibilitatea de a călători, de a vizita locuri noi, de a cunoaşte oameni interesanţi şi de a lega prietenii durabile. Experienţa de viaţă şi profesională pe care o poţi obţine în armată cu greu poate fi acumulată într-un alt domeniu.

 Şi, nu în ultimul rând, a face parte din Armata României înseamnă a-ţi face datoria faţă de patrie, a fi un membru demn şi respectat al comunităţii în care trăieşti, a fi mândru că faci parte dintr-un corp de profesionişti şi a trăi cu sentimentul că ai realizat ceva în viaţă.

Si ei iubesc armata

Film de prezentare

Galerie foto

Clip video-NOU!

Social media