Ce trebuie să fac...

 

Iţi doreşti o provocare, vrei să te mândreşti cu profesia şi cu realizările tale, să fii printre cei mai buni, să fii respectat şi să ai posibilitatea de a te afirma şi de a te perfecţiona continuu?

Armata îţi oferă posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de carieră şi specializări, în funcţie de vârsta, studiile, abilităţile şi aspiraţiile tale profesionale. 

Indiferent ce tip de carieră militară te-ai hotărât să urmezi, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te informezi. Pentru aceasta va trebui să iei legătura cu un recrutor de la biroul informare-recrutare din județul/sectorul în care domiciliezi sau îți desfășori activitatea. Acesta te va informa, îndruma şi sprijini pentru ca tu sa faci alegerea cea mai bună, nu numai pentru acum, dar şi pentru mai târziu.

Recrutarea presupune întocmirea unui dosar de candidat, pe baza unor documente care atestă îndeplinirea unor criterii generale și specifice. Odată recrutat/recrutată, devii candidat, iar drumul spre cariera militară ţi se deschide pas cu pas. Doar de tine depinde până unde vrei şi poţi să ajungi.

Întreabă recrutorul despre fiecare etapă pe care o ai de parcurs şi porneşte la drum cu mult curaj şi încredere.

Următoarele etape sunt: selecţia aptitudinală, admiterea în instituţia de învăţământ/școala de aplicație/centrul de instruire şi formarea profesională iniţială, care poate dura de la câteva luni, la câţiva ani, în funcţie de tipul de carieră ales şi de studiile civile absolvite.

Nu este deloc complicat, ai nevoie doar de puţin curaj, perseverenţă şi multă seriozitate, iar aceste calităţi sunt printre cele care definesc un bun militar.

Află mai multe informându-te pe acest site şi, apoi, contactând personalul biroului informare-recrutare din județul/sectorul în care domiciliezi sau îți desfășori activitatea.

 

Noutati
 • 05:Sep:2017 05:09:41
  NOU! În atenția SGP în activitate.
  Mai mult...
 • 28:Aug:2017 03:08:42
  NOU! Sesiunea a II-a de ADMITERE pentru FORMAREA OFIȚERILOR PSIHOLOGI ȘI SOCIOLOGI (10 locuri).
  Mai mult...
 • 14:Jul:2017 07:07:40
  Recrutare rezerviști voluntari
  Mai mult...
 • 10:Jul:2017 03:07:25
  NOU! Ți-ar plăcea să lucrezi în armată, dar nu ai vrea să renunți nici la locul tău de muncă actual? Avem soluția! Poți deveni rezervist voluntar.
  Mai mult...
 • 05:May:2017 07:05:22
  Locurile scoase la concurs
  Mai mult...
 • 02:May:2017 06:05:27
  Curs de formare pe filiera indirectă a subofițerilor în activitate
  Mai mult...
 • 27:Apr:2017 06:04:25
  Au început înscrierile pentru cursul de formare pe filiera indirectă a ofițerilor în activitate,
  Mai mult...
Si ei iubesc armata

Film de prezentare

Clip video

Social media