Ce trebuie să fac...

 

Iţi doreşti o provocare, vrei să te mândreşti cu profesia şi cu realizările tale, să fii printre cei mai buni, să fii respectat şi să ai posibilitatea de a te afirma şi de a te perfecţiona continuu?

Armata îţi oferă posibilitatea de a alege între mai multe tipuri de carieră şi specializări, în funcţie de vârsta, studiile, abilităţile şi aspiraţiile tale profesionale. 

Indiferent ce tip de carieră militară te-ai hotărât să urmezi, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te informezi. Pentru aceasta va trebui să iei legătura cu un recrutor de la biroul informare-recrutare din județul/sectorul în care domiciliezi sau îți desfășori activitatea. Acesta te va informa, îndruma şi sprijini pentru ca tu sa faci alegerea cea mai bună, nu numai pentru acum, dar şi pentru mai târziu.

Recrutarea presupune întocmirea unui dosar de candidat, pe baza unor documente care atestă îndeplinirea unor criterii generale și specifice. Odată recrutat/recrutată, devii candidat, iar drumul spre cariera militară ţi se deschide pas cu pas. Doar de tine depinde până unde vrei şi poţi să ajungi.

Întreabă recrutorul despre fiecare etapă pe care o ai de parcurs şi porneşte la drum cu mult curaj şi încredere.

Următoarele etape sunt: selecţia aptitudinală, admiterea în instituţia de învăţământ/școala de aplicație/centrul de instruire şi formarea profesională iniţială, care poate dura de la câteva luni, la câţiva ani, în funcţie de tipul de carieră ales şi de studiile civile absolvite.

Nu este deloc complicat, ai nevoie doar de puţin curaj, perseverenţă şi multă seriozitate, iar aceste calităţi sunt printre cele care definesc un bun militar.

Află mai multe informându-te pe acest site şi, apoi, contactând personalul biroului informare-recrutare din județul/sectorul în care domiciliezi sau îți desfășori activitatea.

 

Si ei iubesc armata

Film de prezentare

Galerie foto

Clip video-NOU!

Social media