Subofiţer

Subofiţerii sunt luptătorii şi/sau specialiştii care ocupă funcţii de comandanţi de grupe şi plutoane, în structurile combatante, sau funcţii de execuţie.

Subofiţerul este lider al grupului militar (grupă, pluton), specialist în domenii care implică o pregătire distinctă, luptător - capabil să desfăşoare acţiuni de luptă atât individual, cât şi în echipă, instructor - capabil să transmită cunoştinţe şi deprinderi subordonaţilor.

În carieră se începe, de regulă, cu gradul de sergent şi se poate avansa până la gradul de plutonier adjutant principal.

Promovarea în carieră se face pe baza principiilor competenţei profesionale şi egalităţii şanselor, în funcţie de performanţele individuale şi nevoile instituţiei militare.

Cursurile de carieră care oferă competenţele necesare îndeplinirii atributiilor funcţiei în care urmează să aibă loc promovarea se desfăşoară, de regulă, în scolile de aplicaţie ale armelor.

Sunt avantajaţi subofiţerii care sunt absolvenţi ai învăţământului superior, deoarece pot trece, în anumite condiţii, în corpul ofiţerilor sau pot ocupa funcţii de subofiţer cu o salarizare superioară.

Subofiţerii aflaţi în a doua parte a carierei se pot specializa în activitatea de stat major şi de management executiv al activităţilor din armele, serviciile şi domeniile funcţionale ale armatei.

Noutati
 • 05:Sep:2017 05:09:41
  NOU! În atenția SGP în activitate.
  Mai mult...
 • 28:Aug:2017 03:08:42
  NOU! Sesiunea a II-a de ADMITERE pentru FORMAREA OFIȚERILOR PSIHOLOGI ȘI SOCIOLOGI (10 locuri).
  Mai mult...
 • 14:Jul:2017 07:07:40
  Recrutare rezerviști voluntari
  Mai mult...
 • 10:Jul:2017 03:07:25
  NOU! Ți-ar plăcea să lucrezi în armată, dar nu ai vrea să renunți nici la locul tău de muncă actual? Avem soluția! Poți deveni rezervist voluntar.
  Mai mult...
 • 05:May:2017 07:05:22
  Locurile scoase la concurs
  Mai mult...
 • 02:May:2017 06:05:27
  Curs de formare pe filiera indirectă a subofițerilor în activitate
  Mai mult...
 • 27:Apr:2017 06:04:25
  Au început înscrierile pentru cursul de formare pe filiera indirectă a ofițerilor în activitate,
  Mai mult...
Si ei iubesc armata

Film de prezentare

Clip video

Social media